Mexicansk Forårsfrokost

Delmål til marts måned

1970909_10203365245350195_1986348076_n_zps221b8ada

Jeg postede for et stykke tid siden mine nytårsforsæt og fortalte, at jeg hver måned lavede mig nogle nye delmål og evaluerede de tidligere, for at se og ’måle’ på de beslutninger jeg tog mig i starten af året. Vi er nu endt i 3. måned af året, og der er for alvor forår i luften – ikke mindst at været er mildere og de lyse timer længere.

Jeg deler mine mål op i forskellige områder, hvortil det bliver nemmere at arbejde med, og jeg vil forfærdelig gerne dele mine evalueringer med jer.

Nu er det ikke fordi at hensigten er at skuldre klappe mig selv for at sige at det lykkedes, men det er i høj grad for at give inspiration til jer derude og illustrere at vejen ikke er hvad I får læst jer til i damebladene.

Spis sundt i hverdagen og slip i weekenderne 2/5.

  1. Jan. (Delmål 1): 29 dage, 6 off, 23 sunde. (11 off, 18 sunde)
  2. Feb. (Delmål 2): 28 dage, 6 off, 22 sunde(8 off, 20 sunde)
  3. Marts (delmål 3): 6 usunde dage, 25 sunde dage (eks. 1 uge med 1 off-dag, 3 uger med 1 off-måltid, 1 uge med 1 off-måltid og 1 off dag)

MÅNEDENS BUMMERT

Ja, det er gået op for mig at 80/20 og 5:2 IKKE er det samme. Jeg havde en beregnet med de 20 % og handlet ud fra 5:2. Tosset tænkt og et bevis for at jeg i høj grad er humanistisk og ikke er helt nede med tal. Det giver god mening, at jeg undervejs ikke helt har kunne få min planlægning til at gå op. Det skal dog siges, at 5:2 involverer 40 % off-dage, hvilket giver 11 ud af de 28. Det er lige i overkanten synes jeg i forhold til det jeg søger. Derfor har jeg i denne her omgang haft fat i lommeregnet og besluttet mig for at holde mig til de 20 % som er 6 dage.

Hvad vil en off-dag egentlig sige?

Mange har nok stødt på udtrykket cheat day eller cheat meal, og det klinger forkert i mine ører, da jeg associer ordet snyd med noget, som er forbudt og ikke er tilladt, og når man gør ting, man ikke må giver det anledning til at få dårlig samvittighed. Og er det nu sundt for krop og sjæl – NEJ.

For den sags skyld er mit udtryk nu heller ikke optimalt, og måske har du et endnu bedre udtryk, der er værd at give det. Jeg vil meget gerne ændre udtrykket, og måske du kan hjælpe.

Under alle omstændigheder involverer disse dage mindre fokus på sundhed. Det indbyder til at det er okay at drikke vin og spise dessert og ting som pasta og hvidt brød, som min hverdag ikke er fyldt så meget med.

Og ja, jeg siger mindre fokus. Jeg har prøvet at bestræbe mig efter at have et måltid disse dage med hygge og fis og det er også noget jeg fremadrettet vil holde fast i. Det skal dog ikke siges at hele dage med fødderne oppe og en helt sund fridag ikke er tilladt – bare det ikke . (ingen fanatisme her)

 Udennavn_zps82c96ce0

Løb et Marathon til september (Træn min. 3 timer om ugen.)

  1. Jan. (Delmål 1): 8 løbeture (7 løbeture)
  2. Feb. (Delmål 2): Træn min. 3 gange om ugen (træn 3-4 gange om ugen – heraf 1*10 km løbeture)
  3. Marts (Delmål 3): træn 4 gange om ugen (boks/stram op, body fit, 1*4 langsomt løb, 1*4 interval løb, 1*4 10 km løb)

HÆNDERNE OP OVER HOVEDET!!!

Det her har været en herlig måned, og selvom hele året har været fyldt med motion føles det endelig som om jeg befinder mig på et herligt stadie.

For det første hev jeg min jernhest frem den første uge i februar og cykler nu igen omkring 15 km om dagen.

Jeg satte mig som mål at træne 3 gange om ugen, hvortil 2 af turene blev 10 km’s løb.

Jeg har de 2 første uger trænet 3 gange, og de sidste 2 her er det blevet 4. Alt i alt passer 4 gange om ugen rigtig fint til det jeg vil. Jeg blander det således, at jeg har boksning, hård vægttræning, svømning, løb eller roning.  Løbet er dog blevet nedprioriteret, fordi jeg blev ramt af forkølelse. Jeg kom dog op på mine 10 km uden stop (og nej, vi snakker ikke om tiden).

Næste måned bliver såmænd bare en fortsættelse af februars måned. Jeg lægger træningsplan hver uge, så det hele går op i en højre enhed. Det er faktisk rigtig vigtigt for mig, at det er planlagt, så jeg undgår at ende ud i, at jeg skal stå med beslutning klokken 16, om jeg skal af sted eller ej. Er det noget du kender?

Et eksempel på en uge kunne være:

Mandag: boksning og langsom løb af 5 km.

Torsdag: Vægttræning (også kaldes bodyfit eller bodypump i fitness centrene) og intervaltræning på løbebånd.

Fredag: 10 km løb

Lørdag: boksning

1503582_10151815401431268_501463380_n_zpsedaab44f

Læs mere om måneden Bonus Challenge i morgen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk Forårsfrokost