Tak fordi du klikkede fordi!

Mit navn er Mette Illum og er indehaver af bloggen her.

Hvor er jeg henne i mit liv?

Jeg har min dagligdag på CBS på Frederiksberg, hvor jeg Business Administration in English & Organisation Communication… Altså kommunikation.

Privat

Privat bor jeg i Sluseholmen i København, hvor jeg deler lejlighed med en veninde. Trods SU fylder mad meget i vores køkken.

Interessen for mad er kommet ind med modermælken. Der var altid gang i gryder og stegepander – men det var uden at hverken børn eller mand måtte deltage. Jeg er vokset op med en meget passioneret mor, som tilnærmelsesvis sov på kogebøger. Det var ofte sådan at vi fik 3 retters menu i hverdagen – og gerne inspireret af fransk eller italiensk.  Hver sommer drog jeg med familien på ferie igennem Europa. Vi spiste os igennem turen og hvis vi ikke afprøvede lokale (turistfrie) restauranter eller shoppede friske råvarer, var vi på jagt efter vinslotte i bjergene.

På trods af mit fravær i køkkenet tog jeg værdierne til mig og som jeg fik nøglen til mit første sted at bo, voksede interessen for sundhed og madlavning. Med tiden har rammerne for hvad sundt ændret sig.

I efteråret 2011 begyndte jeg stille og roligt at eksperimentere med LowCarb som senere har slået voldsomt igennem her i Danmark.
Jeg opdagede at min mave og hoved fik det betydeligt bedre af sådanne kost – deslige har jeg altid altid altid været en kamp mod sukker.

Sidste år 2012, fik jeg sat nogle begreber på – nemlig sukkeroverfølsomhed, noget som nogle vil kalde sukkerafhængighed. Under alle omstændighed går det ud på, at jeg bliver oppustet og får ondt i min krop hvis jeg får sukker eller for mange kulhydrater. Det er ikke spor godt for humøret og velværet. Jeg bliver træt og sur. Min bedste ven er derfor mit blodsukker, som skal plejes, så maven bliver holdt stabil.

Kort historie lang, finder jeg stor inspiration inden for LowCarbHighFat og Paleoverdenen, og det er hvad du vil finde på bloggen her. Jeg er nået til et punkt hvor et label ikke gør mig sundere. Bevidstheden om hvad jeg putter i munden gør til gengæld  en kæmpe forskel.Jeg tror, det er forskelligt, hvordan man vælger at sammensætte sin kost, og hvad ens egen krop har mest brug for. Jeg har bare hertil fundet min vej, men jeg tror også, det er sundt at spise det mad, der gør én noget godt og gøre det, som er godt for ens krop – ikke mindst.

Den måde jeg spiser på er således:

  1. At leve i balance uden fanatisme for nogle bestemte madvarer.
  2. 80/20 – sundt det meste af tiden med plads til forkælelse.
  3. Simple rene råvarer
  4. Protein, protein, protein
  5. Masser af grønsager og naturlige fedtstoffer
  6. Stivelse og hurtige kulhydrater er minimeret
  7. Frugt og mælkeprodukter bliver indtaget i overvejende mængder
  8. Tilsat sukker undgås i en vis udstrækning

Træning

Jeg træner primært boksning i Valby.

Det er her jeg får mine succesoplevelser. Samtidig styrketræner jeg med tunge vægte, jeg sjipper, roer og løber.

Mit seneste projekt er at kunne løbe halvmarathon til september 2014.