Om langsomme resultater og fornuftig balance

#Illum24

 Fødselsdagsfest

1911789_10152003249306268_8065101720694576453_n_zps11b1ae04

Den 25. april holdte jeg min fødselsdagsfest sammen med nogle skønne venner, og jeg vil gerne vise jer lidt stemningsbilleder fra aftenen. Ideen var at få blomster og forår viklet ind i oplevelsen.

Hashtagget i overskriften skyldes, at de kære gæster kunne hashtagge deres billeder og på den måde blev de samlet undet Eventstagram.

10318680_10152000698471268_224429508_n_zpsd8832d1c

Smukke blomster hentet fra Grønttorvet i Valby.


10262039_10152003249176268_8641168812849726647_n_zpsc3c70490

Det er ikke mange gange om året, jeg får hindbærsnitte, men det er blevet tradition at få det til min fødselsdag. Efter mange timer i køkkenet røg denne fine sag på en tallerken og nydt med et glas vin.

10154866_10152000627031268_1894766927_n_zpsbaf2cf46

Jeg var noget heldig at have vejret på min side. Her er et billede af vores appetizer, som blev nydt på altanen.

VELKOMSTDRIK

carva

hyldeblomstsaft

frosne vindruer

lime

APPETIZER

RYGEOST-AGURKE-HAPSER

agurk

radiser

rygeost

skyr

rødløg

hornviol

vagtelæg

Se opskrift her. Vagtelæggene koges og pilles.  


10309033_10152003248156268_3053298022257131942_n_zpsf9484775

10287190_10152000620421268_1622190610_n-2_zpsc1fb5de0

FORRET

ÆRTESUPPE MED RUGBRØDSCHIPS

1,5*8 dl ærter

løg

hvidløg

kokosmælk

boullion

mynte

ristede mandler

Hakkede løg og hvidløg svitses i en gryde. Ærterne koges i samme gryde med vand og boullion. Vandet hældes fra og det resterende blendes sammen med kokosmælk. Retten pyntes med mynte og ristede mandler. 

RUGBRØDSCHIPS

rugbrød

olie

salt

Skær rugbrødstykkerne ud og kom dem på en bradepande med salt og olie. Ind i ovnen i 15 minutter. 

 


10299473_10152000617721268_216173863_n-2_zpse238e9c3

HOVEDRET

KALKUNSTEG MED OVNKARTOFLER OG RØDBEDEMOS

kalkunsteg

2 flødeost

forskellige friske krydderier(rosmarin, timian, oregano)

Bland flødeost med krydderurterne. Skær kalkunen op og kom osten i. 

RODFRUGTECREME

rødbeder

pastinak

kartofler

smør

mælk

Kog kartofler, pastinak og rødbeder. Jeg kogte rødbederne for sig. De skal dels have længere tid og kogevandet giver meget farve. Blend grøntsagerne med lidt af rødbedevandet. Bland med smør og mælk. Smag til med salt og peber.

PÆRESALAT

pærer

valnødder

peberfrugt

agurk

hornviol

Hak grøntsager og bland det sammen. Hornviol bruges som pynt.   

OVNKARTOFLER

bagekartofler

olie

salt

Bagekartoflerne skrælles, skæres i lange stykker og lægges i vand i 1 time. Dernæst skal de have et hurtigt opkog og derefter ind i ovnen med salt og olie. Det er de bedste jeg nogensinde har lavet! 


10308249_10152003249481268_1743657967078441832_n_zps29ffb9f2

Opskriften til cheesecaken må forblive hemmelig, men jeg afslører der er både kiks, flødeost og HVIDchokolade i. Mums.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om langsomme resultater og fornuftig balance