#Illum24
Fødselsdagsfest
Den 25. april holdte jeg min fødselsdagsfest sammen med nogle skønne venner, og jeg vil gerne vise jer lidt stemningsbilleder fra aftenen. Ideen var at få blomster og forår viklet ind i oplevelsen.
Hashtagget i overskriften skyldes, at de kære gæster kunne hashtagge deres billeder og på den måde blev de samlet undet Eventstagram.
Smukke blomster hentet fra Grønttorvet i Valby.
Det er ikke mange gange om året, jeg får hindbærsnitte, men det er blevet tradition at få det til min fødselsdag. Efter mange timer i køkkenet røg denne fine sag på en tallerken og nydt med et glas vin.
Jeg var noget heldig at have vejret på min side. Her er et billede af vores appetizer, som blev nydt på altanen.
VELKOMSTDRIK
carva
hyldeblomstsaft
frosne vindruer
lime
APPETIZER
RYGEOST-AGURKE-HAPSER
agurk
radiser
rygeost
skyr
rødløg
hornviol
vagtelæg
Se opskrift her. Vagtelæggene koges og pilles.
FORRET
ÆRTESUPPE MED RUGBRØDSCHIPS
1,5*8 dl ærter
løg
hvidløg
kokosmælk
boullion
mynte
ristede mandler
Hakkede løg og hvidløg svitses i en gryde. Ærterne koges i samme gryde med vand og boullion. Vandet hældes fra og det resterende blendes sammen med kokosmælk. Retten pyntes med mynte og ristede mandler.
RUGBRØDSCHIPS
rugbrød
olie
salt
Skær rugbrødstykkerne ud og kom dem på en bradepande med salt og olie. Ind i ovnen i 15 minutter.
HOVEDRET
KALKUNSTEG MED OVNKARTOFLER OG RØDBEDEMOS
kalkunsteg
2 flødeost
forskellige friske krydderier(rosmarin, timian, oregano)
Bland flødeost med krydderurterne. Skær kalkunen op og kom osten i.
RODFRUGTECREME
rødbeder
pastinak
kartofler
smør
mælk
Kog kartofler, pastinak og rødbeder. Jeg kogte rødbederne for sig. De skal dels have længere tid og kogevandet giver meget farve. Blend grøntsagerne med lidt af rødbedevandet. Bland med smør og mælk. Smag til med salt og peber.
PÆRESALAT
pærer
valnødder
peberfrugt
agurk
hornviol
Hak grøntsager og bland det sammen. Hornviol bruges som pynt.
OVNKARTOFLER
bagekartofler
olie
salt
Bagekartoflerne skrælles, skæres i lange stykker og lægges i vand i 1 time. Dernæst skal de have et hurtigt opkog og derefter ind i ovnen med salt og olie. Det er de bedste jeg nogensinde har lavet!
Opskriften til cheesecaken må forblive hemmelig, men jeg afslører der er både kiks, flødeost og HVIDchokolade i. Mums.
Ingen kommentarer endnu