Fedt for din aftensmad!
Så har jeg endelig fået mig noget internet på min PC, så nu kommer fortsættelsen på hvordan min weekend udviklede sig. Jeg synes godt nok jeg har kæmpet mod min træthed og hvis jeg skal være helt ærlig røg jeg ud af rytmen søndagaften. Det er ikke just et smukt forbillede, jeg gør mig – men ærligt.
Dag 1:
Lørdagaften var jeg så priviligeret at få min Farmor og Far forbi til aftensmad. Min farmor var til syneladende så begejstret at hun efter en halv time i mit hjem inviterede sig selv igen. Jeg charmede dem med lette tre retter som måske lagde sig op til at være ‘for sunde’ eftersom der blev kommenteret salatudvalget og en gentagende overraskelse over at sund mad nu også kan smage godt og serveres for gæster.
Forret
Jeg har råstjålet lakserulleopskriften fra en anden blogger, men det gør den ikke mindre lækker.
- Ovnbagt laks
- Agurker
- Rødløg
- Purløg
- Sennep
- Skyr
- Mayonaise
Riv squashen i af lange strimler. Her har jeg brugt en osteskærer. Bland ingredienserne sammen og lad den stå i et par timer.
Hovedretten var bare en simpel mørbrad, der har passet sig selv inde i ovnen med basilikum på. Kødet serveres med en lækker salat og en sennepdressing.
Sennepdressingen:
- Sennep
- olie
- hvidløg
- vand
- citron
Desserten
Det opstod et lettelsen suk fra min kære Farmor, da hun hørte vi ikke skulle kaste os over en chokoladekage, is eller andet sødt. I stedet havde jeg taget nogle oste, bagt noget knækbrød og serveret det med jordbær, gulerodhumus og selleri.
Knækbrød
(igen en opskrift jeg har stjålet)
- 1 æg
- 1½ dl. vand
- 2 dl hørfrø
- 1½ dl græskarkerner
- 1 dl solsikkefrø
- salt
Bland det hele sammen, lad det stå i en time. Ægget skal piskes sammen forinden. Smæk det på en bradepande og giv det 125 grader i 2 timer.
Ingen kommentarer endnu