Middelhavsmandag med græsk salat og ovnbagte auberginer
Forestil dig at slentre rundt i bare ben og suge al solens energi til dig. Forestil dig at de varme lyse nætter byder på gode sociale stunder med grill mad og salater. Det kunne vi godt trænge til efter sådan en stormfyldt weekend.
Jeg har sukket godt og grundigt over sommerferiestunder og i et forsøg på at handle proaktivt og kreativt endte det med, at jeg i lørdags lavede denne middelhavsinspireret aftensmad. Det blev et stor succes. Græsk mad er begyndt at vokse på mig, da det både er fyldt med grønsager i simple og friske indpakninger.
Tzatziki
græsk yoghurt el. skyr
agurk
hvidløg
salt og peber
Fjern det våde i agurken med en teske, riv den dernæst på et rivejern. Drys lidt salt i og lad massen stå i en si. Pressede hvidløgs fed blandes sammen med yoghurten. Det er en fordel at blande agurken i lige før resten af maden er klar.
Græsk Salat
tomat
agurk
rødløg
peberfrugt
oregano
olivenolie
salt
citronsaft
Grønsagerne skæres ud. Jeg fjernede også her det våde i agurken, og man kan også skrælle dem groft. Ingredienserne blandes sammen og smages til med olie, citronsaft og salt.
Ovnbagte auberginer med danablue
auberginer
danablue
frisk basilikum
oliven
tomatpuré
auberginerne skæres ud i skiver. Det kan være fordelagtigt at hælde lidt olie på. Jeg gjorde det ikke selv, men det gør uden tvivl stykkerne sprødere. Danablue og tomatpuré smøres på. Oliven skæres i stykker og fordeles. Retten bages i ovnen. Pynt med basilikumbladene.
Ingen kommentarer endnu