Fedtreduceret mandelmelspandekager

Middelhavsmandag med græsk salat og ovnbagte auberginer

Forestil dig at slentre rundt i bare ben og suge al solens energi til dig. Forestil dig at de varme lyse nætter byder på gode sociale stunder med grill mad og salater. Det kunne vi godt trænge til efter sådan en stormfyldt weekend.

Jeg har sukket godt og grundigt over sommerferiestunder og i et forsøg på at handle proaktivt og kreativt endte det med, at jeg i lørdags lavede denne middelhavsinspireret aftensmad. Det blev et stor succes. Græsk mad er begyndt at vokse på mig, da det både er fyldt med grønsager i simple og friske indpakninger.

Tzatziki

græsk yoghurt el. skyr

agurk

hvidløg

salt og peber

Fjern det våde i agurken med en teske, riv den dernæst på et rivejern. Drys lidt salt i og lad massen stå i en si. Pressede hvidløgs fed blandes sammen med yoghurten. Det er en fordel at blande agurken i lige før resten af maden er klar.
1508410_10151929124131268_1083418890_n_zpsab5b6973

Græsk Salat

tomat

agurk

rødløg

peberfrugt

oregano

olivenolie

salt

citronsaft

Grønsagerne skæres ud. Jeg fjernede også her det våde i agurken, og man kan også skrælle dem groft. Ingredienserne blandes sammen og smages til med olie, citronsaft og salt.

Ovnbagte auberginer med danablue

auberginer

 danablue

frisk basilikum

oliven

tomatpuré

auberginerne skæres ud i skiver. Det kan være fordelagtigt at hælde lidt olie på. Jeg gjorde det ikke selv, men det gør uden tvivl stykkerne sprødere. Danablue og tomatpuré smøres på. Oliven skæres i stykker og fordeles. Retten bages i ovnen. Pynt med basilikumbladene.  

10002745_10151929124941268_21063939_n_zpsfbfba5ba

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fedtreduceret mandelmelspandekager