3 alternativer af morgenmad

Klassisk klassiker: burgeren

Jeg bestræber mig efter at spise sundt med i dét mente, at der skal være plads til det hele. Det gør mig glad at vide, at jeg ikke skal lide noget afsavn til bestemte madvarer, og derfor går jeg efter 5:2 konceptet. (Nej, det handler ikke om at jeg faster 2 dage om ugen.)

Det skal forstås sådan, at jeg så vidt muligt holder mit blodsukker stabilt ved at spise 5-6 gange om dagen, og planlægger når der skal spises knap så sundt. Jeg har både prøvet at spise 100 % sundt i perioder, hvilket bare resulterer i 110% underskud af nydelse. Det går ikke. Det er livet for kort til.

Mit råd: Alt med måde. Så holder hoved og krop sig også sunde.

I dag vil jeg gerne give jer min opskrift på en klassisk klassiker… burgeren. Sammen med 2 veninder havde vi nemlig ’burger-fest’ i går med formål at prise overskud af kulhydrater.

Du skal bruge

Burgerboller:

2 medium æg

1 dl rapsolie (eller 75 g. smør)

2/3 pakke gær*

2,5 dl skummetmælk

1 tsk. salt

ca. 1 tsk. honning

1 dl vand

2 spsk. oliven eller rapsolie

ca. 600 g økologisk durummel*

ca. 200 g hvedemel*

Mælk eller æg

Sesamfrø

Bland gær sammen med lunten mælk og lunten vand. Tilsæt piskede æg. Hæld 200 g. durummel og 100 g. hvedemel i og rør med en piskemaskine. Tilsæt derefter rapsolie,  salt og honning, og rør igen, indtil massen er klumpfri. Mel kommes i under røring frem til dejen er klar til at blive æltet videre på bordet.

Dernæst formes den til en kugle, vendes i olie og hæver til dobbelt størrelse. ca. 30-45 min. 

*Den angivet mængde i opskriften er en guideline for hvor meget mel, der skal bruges. Jeg oplever selv det veksler for gang til gang, min erfaringen er dog at bollerne bliver bedst hvis delen stadig er en lille anelse våd inden den hæver. Durummel trækker meget væske, så vær opmærksom på at der ikke kommer for meget mel i af gangen.

1899101_10151884071136268_1820986223_n_zps894971c9

Pommes friter:

Kartofler

Salt

Rapsolie

Basilikum

Vaskes og skæres ud i lige store stykker. Giv dem evt. et opkog eller læg dem i vand i ca. 30 min. Det trækker væske ud og gør kartoflerne sprødere. Tænd ovnen på 220 grader(varmluft).

Fordel kartoflerne på en bradepande. Lad dem ikke ligge i lag. Tilpas med olie, salt og basilikum.

Sæt den varme ovn på 200 og giv kartoflerne til de er sprøde(ca. 45 min.)

Kød:

Hakket oksekød

Salt

Peber

Fedtstof

Form bøfferne og tilsæt salt og peber. Steg kødet så sent som det kan lade sig gøre på en varm pande og sænk temperaturen undervejs, så du undgår kogte eller brændte bøffer.

Fyld:

Peberfrugt

Tomat

Agurk

Rød løg

Jalapenos

Syltede agurker

Skær fyldet ud i passende stykker.

Dyppelse:

Chili majonæse

Aioli

Ketchup

Klar til servering. Tag bukser på som ikke stammer på maven. Spis.

2918a2e4-ba45-4f58-a4e6-2dbd0bf70389_zps5b96f7e5

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 alternativer af morgenmad