3 alternativer af morgenmad
Morgenmad er og bliver mit yndlingsmåltid – hvis man ser bort fra dessert. Jeg prøver at variere min morgenmad i løbet af ugen, og jeg har i øjeblikket 3 favoritter.
1. Klassiske Havregrød
1 dl grovvalset havregryn
2 dl vand
ca. 40 gram frosne bær
blødkogt æg
Kog havregryn med vandet og de frosne bær – tilsæt evt. lidt salt og citron og kog samtidig ægget.
2. Pandekage med yogurt
Det er blevet meget in at spise æggepandekager til morgenmad, og det smager også helt fantastisk. De kan laves i mange forskellige udgaver. Under alle omstændigheder skal du bruge:
1-2 æg
1 halv moden banan
kanel
kokosolie eller smør
Alternativt
skummetmælk eller kokosmælk (hvis man ønsker lidt blødere konsistens)
hørfrø
kokosmel
mandelmel
revet æble
Æg og banan moses sammen, og der tilsættes, hvad der nu ønskes. Det steges på en varm pande (Det kræver øvelse at få panden tilpas temperatur, men min erfaringen er at panden skal være varm, og som ‘dejen’ kommer på, skrues der ned til middel temperatur). Pandekagen serveres med lidt yoghurt og frugt. På billedet her er det Cheasy Vanilje, som er min ultimative favorit, da den er kaloriefattig og sød.
3. Yoghurt med frugt og mysli
Jeg veksler i mellem skyr, fromage frais, Cheasy vanilje yoghurt, og nu nævner jeg bare dem, jeg foretrækker, men der er så mange muligheder, og jeg tror det er vigtigt, du bare vælger det du bedst kan lide. Disse tre er alle fedtfattige, hvor skyr slår fromage frais mht. protein – 4 g. til forskel. Dog er fromage frais absolut bedst til prisen i min verden.
1,5-2 dl skyr, fromage frais, Cheasy vanilje yoghurt.
40 gram blåbær (andet frugt kan sagtens bruges)
hjemmelavet mysli
Blød kogt æg
mandler eller mysli
kog ægget og bland ellers tingene sammen. Simpelt og masser af protein.
Rigtig god dag derude!
Ingen kommentarer endnu