Fredagslam
Hvis der er noget, jeg er blevet bedre til inden for den seneste tid, så er det i den grad at tilberede kød. Det har en stor betydning for madoplevelsen, om det er gjort rigtigt. Det går ikke, at kødet er kogt på en pande, hvis det var tiltænkt, at det skulle steges med en skorpe. Nu er det egentlig ikke, fordi jeg har stegt, det jeg vil vise jer her, men lam er også essentielt at tilberede ordentlig, for ellers smager det af uld – efter min mening.
Nu var det jo fredag i går, og for mange lægger aftenen op til forkælelse efter en travl uge. Sådan havde jeg det også i går, så derfor fandt jeg 4 små lammeculotter i Netto(ja, man er vel studerende).
Opskrift:
Jeg bilder mig ind, at vi fik det tilberedt på næsten Paleo-vis, hvis man ser bort fra kartoflerne.
Marinade:
- Olivenolie
- Rosmarin (Brug også gerne det friske)
- Hvidløg
Salat:
- Tomat
- Agurk
- Peberfrugt
- Salt
- Olie
- Blåbær
Kartofler:
- Kartofler
- Blomkål
- Olie
- Salt
Kødet lægges i marinaden, mens kartoflerne skæres ud i lige store stykker. De lægges i en fad, drysses med salt og olie.
Kødet er nu klar til at komme i ovnen med fedtsiden opad. Det er altid vigtigt, at ovnen er tilpas varm. Lad lammet slå i 20 minutter.
Der er nu tid til at skære de resterende grønsager ud. Giv salaten en god olie og et drys salt.
Efter lammet er færdigt sættes kartoflerne ind i 20 minutter, hvor efter blomkålen ryger med ind. Jeg kan rigtig godt lide kartofler, men man kan hurtigt få for mange i forhold til, hvad der anbefales af Sundhedsstyrelsen, så derfor foretrækker jeg at pifte det op med blomkålen.
Ingen kommentarer endnu