Fedt for din aftensmad!

Thailandsk tirsdagstip

worksamlingSidste tirsdag var jeg så heldig at have min dansk/thailandske kammerat forbi til middag på den betingelse at vi skulle have thailandsk. Jeg stod for kød og grønsagssnitning mens han kom med de helt rigtige ingredienser.

  • Oksekød
  • Karrypasta
  • Chilipaste
  • Oestersovs
  • Hvidløg
  • Ingefær
  • Blad på billedet, som jeg ikke helt ved, hvad hedder?
  • Grønsager(Her brugte jeg peberfrugt, broccoli, gulerødder, ærter)
  • kokosmælk
  • Lime

Hak grønsager i tynde strimler på den måde suger de mere smag fra den stærke sovs, fordi at overfladerne ikke er intakte. Brun kødet på panden, tilsæt ingefær, hvidløg og blade. Tilsæt kokosmælk. Vend det i chilipaste, karrypasta og sovs. Her er det altid spændende, fordi rækkefølgen af tilsætningen af krydderierne har stor betydning for hvor stærk den bliver. Hvis man vælger at brænde dem af sammen med kødet bliver smagen kraftigere. En mellemvej er at hælde lidt kokosmælk på kødet, tilsætte krydderi og lad det trække før resten af mælken tilsættes.
Lad det simrer og put afslutningsvis grønsagerne, så de stadig bevarer deres vitaminer og bid.
Der er så mange forskellige måder at lave wok på, og det her var en af mine versioner.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fedt for din aftensmad!