Klassisk klassiker: burgeren

Grove scones

7b14ddd3-a313-4b3d-8024-7ebc5102643c_zpsd7c9b630

Weekenden er skudt i gang, og for mange er det lig med sociale arrangementer eller hjemlig hygge, hvor vi inviterer vores gode venner weekendsslikket og rødvinsbranderten med til de gode stunder.

Som alt andet her i livet skal der være en balance i tingene. Jeg tror ingen har godt af at lukker øjnene og forkaster sin sunde levevej hver evig eneste weekend, hvorpå man skal kæmpe sig op til nogenlunde velvære i løbet af ugen.

Omvendt synes jeg, det kan være en udfordring at finde et alternativ og middelvej, når den søde tand slår til, og er kommet frem til at det kan betale sig at være forberedt ved selv at lave søde ting.

Jeg har her eksperimenteret mig frem til 2 versioner af grove scones, som både kan nydes i en hyggelig stund, men det kan også bruges til mellemmåltider (eksempelvis før træning). Der er nemlig ikke mere end 200 kcal i 1.

 

15 stk.

 

Version 1

100 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

25 g sødemiddel (eller normal sukker),

1 tsk. salt

125 g smør

2 dl kærnemælk (eller normal mælk)

100 g mørk chokolade, ( jeg har brugt 77%, Toms

350 g grahamsmel, fuldkornshvedemel

 

Verison 2

Samme ingredienser som ovenstående, men grahamsmel skiftes ud med 200 g rugmel og 1 dl 5 kornsblanding (den lægges i blød med 1 dl kogende vand i 1 time).

 

Tænd ovnen på 250 grader. Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen. Skær det kolde smør ud i mindre stykker og gnid det sammen med det tørre ingredienser. Pisk mælk og æg sammen. Hak chokoladen. Bland ingredienserne sammen uden at ælte. Fordel dejen på et bord drysset med mel, således du kan skære 15 stykker (3*5), og placer stykkerne på en bradepande. Pensl æg på toppen og drys til med hakkede mandler. 

Bag dem i 10 minutter. 

Velbekomme og go’ weekend.
650ba1c0-0a5a-4c92-8e7b-3310c6fb854f_zps262c9da4-2

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk klassiker: burgeren