Ovnkylling med Sæsonens rodfrugter
Sæsonens rodfrugter
Normalt er jeg ikke bleg for at betale lidt ekstra for nogle friske, fornuftige råvarer. Det kan selvfølgelig godt mærkes på pengepungen i ny og næ, men det er et prioriteringsspørgsmål. Jeg føler mig som en ekstra heldig kartoffel, når jeg så endelig finder tilbud på god kvalitet. Den her opskrift er baseret på en kylling fra Super Best, der ikke kostede mere end 25 kr. pga. udløbsdatoen, og forskellige rodfrugter, der kostede 10 kr. pr. kilo.Rodfrugter bliver man jo glad i låget af at se på, når de ligger der i forskellige flotte farver, og man ved, at de kommer direkte fra jorden.
Opskriften er den gode klassikere kylling og rodfrugter i ovnen. Rodfrugterne skæres ud i lige store stykker og lægges i et fad sammen med hvidløg. Der hældes olie og salt ud over. Bum i ovnen til de er sprøde. Her har de fået lav varme og resultatet er meget bløde og søde stykker, som smelter på tungen. Hvis man skal gerne vil have noget skorpe skal temperaturen lidt højere op. Det samme gælder for kyllingen.
Ingen kommentarer endnu