Foredrag af Sukkersheriffen

Broccolisuppe

bro

Tidligere var kål noget, vi danskere elskede at hade. Måske du selv forbinder kål med et meget blødt stykke blomkål, der glider af gaflen, fordi det er så udmattet efter for mange minutter i kogevandet. Nu tyder det på, at tingene langsomt ændrer sig. Vi er næsten blevet helt pjattede med at spise kål, og det synes jeg jo er herligt, fordi det gør os til et mere selvforsynende land og på den måde, støtter vi de danske landmænd og gartnerier.  Sæsonen starter nemlig fra maj og slutter til december, så vi har friske råvarer 3/4 dele af året. I tider med økologi og indre værdier er det sågar blevet en havetrend at dyrke det selv. Det er dog ikke noget jeg gør mig i. Desværre er det kun de færreste ting, der overlever på mine altaner i kampen mod vinden (og min dårlige tålmodighed). Den her selvindsigt i hvad der er godt for én selv og godt for miljøet og samfundet er lig med kvalitet.

Hvad er det egentlig, der er så godt ved kål? Lad os starte fra en ende af. Det er billigt! Det holder længe! Alt grønt er relativt billigt, så snart det købes, når der er sæson for det, og nu når jeg til tider skal vende og dreje mine mønter er disse faktorer interessante.  Man kan bruge det til meget mere, end vi går og tror! Det er rig på vitaminer og fibre. Her er et af mine bud:
Broccolisuppe 

Jeg lå inde med en masse rester i mit køleskab og en trang til at udfolde mig kreativt.. og hva’ så? .. du skal bruge:

  • Broccoli
  • Knap så mange gulerødder
  • Spinat
  • Kokosmælk
  • Vand med bulion
  • Løg
  • Salt

Kog grønsagerne. Blend dem med noget af kogevandet for at bevarer smag og vitaminer. Blend kokosmælk og spinat. Hak og brun løgene i en stor gryde. Bland ingredienserne sammen og tilsæt vand bulion efter behov.
Efter et par timer(eller hvor meget tid og tålmodighed, man nu har) har suppen fået en flot grøn farve og en lækker cremet konsistens.

Server med ristet parmaskinke, græskar- og solsikkekerner og evt. ost efter behov.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Foredrag af Sukkersheriffen