#Illum24

The Studio

201213_The_Standard_Copenhagen_zpsa2368a21

Et ord: MUNDORGASME

Once in a life time oplevelse. Jeg var så heldig at blive inviteret på Michelin-restauranten Studio. Stedet befinder sig i de gamle spritbådsbillet- og toldkontor, som ligger en spytklat fra Nyhavn. Sammen med spisestederne Almanak og Verandah udgør de The Standard.

Manden bag Studio er den tidligere noma-kok Torsten Vildsgaards, og med kun måneder på bagen har de allerede modtaget en Michelin-stjerne, og dét er ikke uden grund. Jeg har prøvet lidt af hvert men sjældent en så opløftende og person betjening samt madoplevelser, der skød smagssanserne til stjernene.

Foruden en god menu sværmede opmærksomme tjenere rundt om bordet og underholdte med passionerede betjening. Da vi ankom til stuens bar i Almanak, blev vi allerede dér modtaget af en karismatisk ung herre, som præsenterede sig som vores personlige tjener. Allerede dér blev rammerne sat.

 Jeg vil gerne vise jer, hvad vores smukke menu bestod af. Under hele aftenen befandt vi os i en letter sindsforvirring tilstand, som både involverede skepsis, overraskelse, glæde og nydelse. Intet smagte som forventet, hvilket i høj grad også har drillet min hukommelse efterfølgende – for selvom vi fik små anekdoter om hver ret, har jeg siden hen haft svært ved at huske både rækkefølgen og ingredienserne. Jeg vågnede op dagen efter og var helt rundt på gulvet.

10323105_10152010912296268_865050582_n_zps906c1d1f

Første snack var to smukke svampe med knoldsellerimod til.

10339132_10152010911266268_1674556647_n-2_zpsda943722

Anden æstetiske snack var disse danske porrer med basilikumdressing.

10331601_10152010910551268_518574807_n_zps96e439b4

Dem af jer, som husker appetizerne til min fødselsdagsmenu, kan nikke genkendende til vagtelæggene. Jeg indrømmer blankt at jeg ikke var klar over at det var en af de mange madtendenser – ikke destro mindre blev de serveret som aftenen 3. snack i samråd med hjemmelavet mayonæse og svovlsalt. 10299496_10152010910376268_1806595587_n-2_zpsa128167b

Allerede ved fjerde snack sad vi begge og var forblindet af de skønne og skøre indtryk, så jeg kan faktisk ikke huske hvad kødet var, men jeg vil gerne sige flamberede hjerter. Den grønne dyppelse smagte som meget tidlige sure æble. Det harmonerede så fint sammen.

10318830_10152011093066268_253025186_n-2_zps2be8092e

Her ses lidt hjemmebagt brød, baseret på en god krumme og flere måneders surdej. Det blev selvfølgelig serveret sammen med hjemmelavet smør.

10306839_10152011092831268_203020411_n-2_zpse08d622a

I kurverten på øverste billede, var endnu en overraskelse. Nej, det var ikke regningen eller en hemmelig besked. Det var to små brød, som bar en blid smag af ristet rugbrød. Selv lyden ved hvert knæk bidrog til en overvæltet oplevelse.
10264837_10152011064156268_1624752904_n_zps577cd925

Første forret bestod af smukke friske blomster herunder bøgeblade samt hjemmelavet ost. En fin blid smag.

10287318_10152011063741268_1834753507_n-2_zps5b02208a

Næste ret var intet mindre end blæksprutte.

10338902_10152011062736268_1839668067_n_zps1f857067

Tredje og sidste forret var bitte små danske kartofler muligvis serveret med trøffelolie. Hvis nogle skulle være i tvivl lufter tøfler som sure underbukser og smager som englesang. 10287298_10152011896766268_381003080_n_zpsd3411a62

Hovedretten var lam med hvide aparges og ja, nogle fantastiske mærkelige ting ved siden af. 10338986_10152011896526268_1124419084_n-2_zpsd8630309

Første dessert var hjemmelavet is (Muligvis fromages frais) med lakrids.

10268349_10152011896306268_226834830_n-2_zps1ebe35d5

Ved næste ret kom denne her dåse ind med et par forventningsfulde tjenere sværmende rundt om os i håb om at se et forvirret udtryk i vores. De har nok fået mange kommentarer. “Så kunne budgettet ikke holde til mere,” “Makrel til dessert?”

10287092_10152011896256268_1090345505_n-2_zps739eb2b1

Indeni dåsen lå der små fine ærteskud som vi skulle lægge på vores is, som de havde anrettet så fint til os.
Gæt hvad den bestod af. Det er nok den mærkeligste og mest overdådige sammensætning, jeg længe har prøvet. Hjemmelavet is med friske ærter og blodpølse. 

10299256_10152011895791268_855050954_n-2_zps5599d00fNår man har sagt A må man også sige B. Efter nordiske eksplosioner  af mundorgasmer sluttede vi aften af med en stille og rolig kaffe.. NOT. Også her var der kræset om detaljerne. Tjeneren kom ind med dette monstrum af en maskine, som bryggede kaffen til os.

10306986_10152011895706268_1011865935_n-2_zps7c2ba22d

Havtunge is

10342672_10152011895611268_203632052_n-2_zps8854577a

Til kaffen blev der serveret 4 små lækkerier indenfor samme tema. Første del bestod af en smuk orange pop-up-is baseret på havtunge. Dernæst fik vi havtunge-skumfiduser, som skulle varmes på selv samme flamme kaffen var brygget på. 

10318720_10152011895301268_1214638348_n-2_zps91b935f5
Overraskelsesmomentet var overvældende ved de to sidste serveringer. Først fik vi en portion korn, hvori vi fandt… Hold nu fast karamelliseret kyllingeskind vendt i chokolade. 
10323134_10152011895116268_1096337938_n-2_zps25b4db0aSidst men ikke mindst kunne vi få lov at nyde to lakridsmacarones med spiseligt sølvpapir.

Sikke en fest og sikke en aften. Jeg er dybt taknemmelig for at kunne få lov at smage de fine ting og få sådan en helt uforglemmelig oplevelse med mig.

Må I få en dejlig weekend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Illum24