Moderne, sund og D A N S K mad
Jeg har i weekenden haft en besøg af min studieveninde fra Canada, og jeg havde lovet hende, at jeg nok skulle lave hende noget dansk mad.
Jeg må nok erkende, at vi er udfordret som folkefærd, når det kommer til spændende danske retter. Jovist, vi har det nordiske køkken og smørebrød, når det gælder om at spise ude, men ellers holder vi vores specialiteter hjemme i køkkenerne og gerne smurt ind i brun sovs og udkogte kartofler. K.e.d.e.l.i.g.t.
..Det var i hvert fald min første indskydelse. Efter lidt google-reseach og et opkald til min kære farmor kom jeg på bedre tanker. Det er ingen overraskelse at vi går varmere tider i møde, og hvis der ikke er noget mere eventyrligt end dansk sommer og alle de danske og friske råvarer, som emmer af søde solstrejf, ved jeg bestemt ikke, hvad er.
Min udfordret blev altså at trylle danske klassikere om til noget interessant smurt ind i sunde og moderne kreationer, og det lykkedes.
Jeg inviterer jer endnu en gang ind i mit køkken med lidt stemningsbilleder fra lørdag aften samt opskrifterne.
Appetizer
12 agurkehapser
1 agurk
1 dl rygeost
1 dl skyr
1 rødløg
salt og sort peber
karse
4 radiser
Agurken skæres i tykke skriver. Rør rygeost, salt og skyr sammen og fordel det på agurkeskriverne med en lille teske. Pynt med rødløg, karse, peber og radiser. Serveres med alkoholfri hvidvin blandet med hyldeblomstsaft.
Vidste du at rygeost er den eneste ost, vi danskere selv har opfundet uden inspiration fra andre lande? Det smager fantastisk – men sjovt nok ikke af ost. Godt gået Danmark!
Forret
Rejecocktail med avokadocreme og rugbrødschips
Jeg var her en anelse udfordret i forhold til anretningen. Siden 80’erne har denne rejecocktailen været en af de mest populære og misbrugte forretter til runde fødselsdage og konfirmationer. Vi har set den i alverdens udgaver, og I må forstå, at jeg var en anelse udfordret i forhold til anretningen.
140 g rejer
2 avokadoer
4 asparges
lidt dild
radiser
1 peberfrugt
1 æble
rugbrødschips
2 stk. rugbrød
salt
olie
Smuldre rugbrødet ned i et fad kom salt og olie ovenpå og sæt den i ovnen indtil de er sprøde.
Skær asparges, radiser, peberfrugten og æblet ud i små stykker. Anret den lille salat i et glas og kom rejerne ovenpå. Pynt med dild, citron og Thousand Island. Avokadoerne moses og placeres på tallerkenen ved siden af, og rygbrødschipsene kommes ovenpå.
Hovedret
Frikadeller med Farmorsalat
Klassiske frikadeller er ikke det værste at komme i nærheden af, men de fik også en mindre skønhedsbehandling.
1 pakke fedtfattig svine- og kalvekød
1 æg
1 løg
1 dl skummetmælk
1 dl havregryn
persille
salt og peber
smør eller kokosolie til stegning
Alt blandes sammen og steges på panden.
2 dl ærter
1 icebergsalat
1 dl piskefløde
2-3 tsk. friskpresset citronsaft
sukrin (i stedet for sukker)
Alt blandes sammen i en skål.
Dessert
Sukkerfri Koldskål serveret med bær
Det ville have været lige i skabet at lave rødgrød med fløde, men valget faldt på en anden sommerklassiker, som jeg personligt ikke kan få nok af, når de lyse nætter rammer Danmark.
7 dl kærnemælk
3 dl ymer
citronsaft
6 spsk. sukrin
6 æggeblommer
vaniliepulver
mynte
citronskal
jordbær
tørrede brombær
Pisk æggeblommer, vaniljepulver og sukrin til en luftig masse, doser med ymer og kærnemælk og smag til med citron.
Riv citron hen over, drys mynte, bær og tørrede brombær hen over.
Menuen blev skrevet på små kort med motiver af Skagensmalere.
Ingen kommentarer endnu