Økologiske grød på 3-kornsflager

Moderne, sund og D A N S K mad

Jeg har i weekenden haft en besøg af min studieveninde fra Canada, og jeg havde lovet hende, at jeg nok skulle lave hende noget dansk mad.

Jeg må nok erkende, at vi er udfordret som folkefærd, når det kommer til spændende danske retter. Jovist, vi har det nordiske køkken og smørebrød, når det gælder om at spise ude, men ellers holder vi vores specialiteter hjemme i køkkenerne og gerne smurt ind i brun sovs og udkogte kartofler. K.e.d.e.l.i.g.t.

..Det var i hvert fald min første indskydelse. Efter lidt google-reseach og et opkald til min kære farmor kom jeg på bedre tanker. Det er ingen overraskelse at vi går varmere tider i møde, og hvis der ikke er noget mere eventyrligt end dansk sommer og alle de danske og friske råvarer, som emmer af søde solstrejf, ved jeg bestemt ikke, hvad er.

Min udfordret blev altså at trylle danske klassikere om til noget interessant smurt ind i sunde og moderne kreationer, og det lykkedes.

Jeg inviterer jer endnu en gang ind i mit køkken med lidt stemningsbilleder fra lørdag aften samt opskrifterne.

Appetizer

10157062_10151975702626268_1550584765_n_zpsbd81145b

12 agurkehapser

1 agurk

1 dl rygeost

1 dl skyr

1 rødløg

salt og sort peber

karse

4 radiser

Agurken skæres i tykke skriver. Rør rygeost, salt og skyr sammen og fordel det på agurkeskriverne med en lille teske. Pynt med rødløg, karse, peber og radiser. Serveres med alkoholfri hvidvin blandet med hyldeblomstsaft.

Vidste du at rygeost er den eneste ost, vi danskere selv har opfundet uden inspiration fra andre lande? Det smager fantastisk – men sjovt nok ikke af ost. Godt gået Danmark!

Forret

10173327_10151975713511268_1150672314_n_zps7b2f5958

Rejecocktail med avokadocreme og rugbrødschips

Jeg var her en anelse udfordret i forhold til anretningen. Siden 80’erne har denne rejecocktailen været en af de mest populære og misbrugte forretter til runde fødselsdage og konfirmationer. Vi har set den i alverdens udgaver, og I må forstå, at jeg var en anelse udfordret i forhold til anretningen.

140 g rejer

2 avokadoer

4 asparges

lidt dild

radiser

1 peberfrugt

1 æble

rugbrødschips

2 stk. rugbrød

salt

olie

Smuldre rugbrødet ned i et fad kom salt og olie ovenpå og sæt den i ovnen indtil de er sprøde.

Skær asparges, radiser, peberfrugten og æblet ud i små stykker. Anret den lille salat i et glas og kom rejerne ovenpå. Pynt med dild, citron og Thousand Island. Avokadoerne moses og placeres på tallerkenen ved siden af, og rygbrødschipsene kommes ovenpå.

Hovedret

10249032_10151975789461268_706520688_n_zpsa9cd0298

Frikadeller med Farmorsalat 

Klassiske frikadeller er ikke det værste at komme i nærheden af, men de fik også en mindre skønhedsbehandling.

1 pakke fedtfattig svine- og kalvekød

1 æg

1 løg

1 dl skummetmælk

1 dl havregryn

persille

salt og peber

smør eller kokosolie til stegning

Alt blandes sammen og steges på panden. 

2 dl ærter

1 icebergsalat

1 dl piskefløde

2-3 tsk. friskpresset citronsaft

sukrin (i stedet for sukker)

Alt blandes sammen i en skål.

Dessert

10249042_10151976053721268_196366669_n_zps224edb58

Sukkerfri Koldskål serveret med bær

Det ville have været lige i skabet at lave rødgrød med fløde, men valget faldt på en anden sommerklassiker, som jeg personligt ikke kan få nok af, når de lyse nætter rammer Danmark.

7 dl kærnemælk

3 dl ymer

citronsaft

6 spsk. sukrin

6 æggeblommer

vaniliepulver

mynte

citronskal

jordbær

tørrede brombær

Pisk æggeblommer, vaniljepulver og sukrin til en luftig masse, doser med ymer og kærnemælk og smag til med citron.

Riv citron hen over, drys mynte, bær og tørrede brombær hen over.

Menuen blev skrevet på små kort med motiver af Skagensmalere.

10168881_10151975493776268_606911281_n_zpse993dfbb

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Økologiske grød på 3-kornsflager