Illums øllebrød

Alkohol under vægttab

På vejen mod en lavere fedtprocent har jeg revurderet mine alkoholvaner. Jeg drikker i forvejen ikke voldsomt meget, men når man er ung, byder weekenderne ofte på sociale sammenkomster, som involverer alkohol i et eller andet omfang, og det kan hurtigt løbe op, hvis man ikke tager stilling til det.

Da jeg startede mit forløb hos min kostvejleder Sabrina, var noget af det første hun bød ind med, at jeg skulle overveje at slippe alkoholen for en periode. Jeg var i første omgang skeptisk omkring forslaget, men efter en sprittet weekend og en tur på vægten blev Sabrinas pointe forstærket. Normalt ville jeg have sprunget den efterfølgende uge over i regnskabet, når man skal aflægge ugentlig rapport om evt. fremskridt er det ikke til at fortrænge effekten. Jeg havde taget 1,3 kg på samt 3,5 cm. Tre ord: Spild af tid. Alkohol er lig med to skridt tilbage, og med dét i tankerne var valget ikke så svært.

Hvad kan man gøre for at gå udenom uden om alle fristelserne og tilbuddene uden at blive kedelig?

Planlægning er nøgleordet for mig. Jeg har eksempelvis kun 2 dage frem til den 30. juni, hvor jeg drikker mig fuld. Det er meget nemmere og mere overskueligt at have spillereglerne sat på forhånd, og på den måde undgår man at stå med valget flere gange. Valget er taget. Bum.

Jeg er i gang med min tredje weekend, og hver enkel har budt på anledning til fuldskab i en vis udstrækning. Først fødselsdag, så middag og sidst påskefrokost. Min nye bedste ven er en alkoholfri hvidvin. Den første weekend var selvfølgelig den sværeste, da jeg følte jeg skulle forsvare mig selv. Hvad søren siger man lige uden at lyve, bortforklare eller gøre sin beslutning mindre værd. Anledningen var en tøsefødselsdag med spisning og festlige indslag. Det gik ganske fornuftigt under selve middagen og blev . Her var der ro til at fortælle pigerne omkring mig, hvad jeg havde gang i. Man skal være indstillet på, at der altid vil være nogle som løfter et øjenbryn, og det bliver forstærket hvis du ikke står ved din sag.

”Du er da ikke tyk.” ”Du behøver da ikke tabe dig.” ”Er det ikke lidt fanatisk?” ”Hvorfor drikker du ikke bare lidt?”

Du kan sikkert selv finde på flere indvendinger. Det står folk frit for, om de vil udtrykke sig og give deres mening til kende, men det giver dig lige så meget ret til at udtrykke dit standpunkt. Det betyder jo ikke man skal være enige.

Man skal også være indstillet på, at andre er forstående og udviser beundring omkring projektet. Øvelse gør mester og efter et par kringlede forklaringen kan jeg nu stolt sige, at har fravalgt store mængder alkohol, fordi jeg gerne vil gøre noget godt for mig selv, og det er at nå mit mål. Min gode veninde sagde i går under en påskefrokost, at hun ville holde mig oppe på, at jeg nu ikke faldt i i løbet af aftenen. Med sådan en bemærkning i baghovedet er det et godt eksempel på, at de rigtige mennesker i dit liv nok skal støtte op om, hvad du selv mener er det rigtige for dig. Lyt til dem og lad vær med at please de andre.

Der er i selvfølgelig et socialt aspekt i at drikke sig fuld. Vi gør det vel i bund og grund for at bidrage til en friere og åben stemning. Hæmningerne løses, og vi tør udtrykke os mere direkte og følelsesladet. Man kan lige så godt drage nytte af det, og jeg har selv har stor glæde af at snakke med småberusede og fulde venner.

Helt fanatisk er jeg dog ikke. Jeg nyder 1-2 glas rødvin 1 gang om ugen samtidig med at jeg skare ud såfremt, stemningen er til. Jeg glæder mig over, at jeg ikke skal være træt en hel uge efter, have hævet hud og være dehydreret. Jeg får på anden dagen ondt i mine muskler omkring maven, ryggen og kinderne. Spørg mig ikke hvorfor – men det slipper jeg også for.

Jeg kan varmt anbefale denne her alkoholfrie hvidvin. Den hedder Ebony Vale og kan fåes i de fleste supermarkeder til en billig penge. Den smager rigtig dejligt og giver en god mulighed for at kunne sidde og nippe af et vinglas og skåle med.

10253155_10151986103666268_1530637559_n_zpsbae3768c

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Illums øllebrød