Grove scones

AnnA Guy

 

 

gbfg_zpsda32729f

Ændring af livsstil og udtømning af dårlige vaner, såsom vejen mod et sundere liv eller vægttab, kan til tider være en hård og frustrerende kamp. Lysten til at bryde ud af mønstrene og gøre noget anerledes kommer ikke af sig selv, og derfor skal motivationen plejes og passes.

Det er blevet rigtig populært at bruge de sociale medier til at dele træningsbilleder, videoer, statusser osv. osv. Enten elsker man, eller så hader man det.  Og ja, ofte et det midlertidige brudstykker, man ser af folks hverdag – helst når vi præsterer positivt, og når vi endelig er kommet af sted i Fitnesscentret. Motivationen går begge veje. Afsenderen får imellem tiden anerkendelse igennem kommentarer og likes, hvortil læseren bliver gjort opmærksom på, at løbeskoene ligger inde i skabet og kalder på én.

I skal nu læse om en ung kvinde, som har opnået kæmpe resultater i forhold til sundhed – blandt andet ved hjælp af de sociale medier.

AnnA Guy

Anna Guy startede i maj 2012 sit livs rejse mod en mindre talje og sundere livsstil. Med en kampvægt på 123 kg hoppede hun i ringen, og nu 2 år efter er hun 7 kg  fra sit mål om at nå 80 kg. Efter par måneder inde i forløbet valgte hun sammen med sin coach at starte Facebook gruppen AnnA Guy, som i dag har over 600 trofaste medlemmer.

I oktober måned samme år kom jeg selv på sporet af siden og blev straks forelsket i konceptet. Et usødet indblik i en overvægtig ung kvindes liv.

Jeg var heldig at få en fantastisk snak med Anna om hendes rejse og her kom jeg lidt tættere på hvem denne unge modige kvinde er bag Facebookbilleder og motivationscitater?

Anna har siden første dag både vist maveskind og mormorarme. Hun tror selv at denne rå og ærlige fremtoning, har holdt folk til. Bag tasterne er hun bestemt heller ikke en pige, der er bange for at fylde rummet ud. Hun er både klar i spyttet og emmer af selvtillid.

ANNAS VENDEPUNKT

I modsætning til mange andre piger i deres 20’ere, har Anna altid været glad for sin krop. I sit voksenliv har hun ligget over 100 kg, og med afrikanske skønhedsidealer i baghånden har det været naturligt for hende at skulle blive en stor og fyldig pige. Svingende hofter og kommentarer om, at ”jo større bagdel jo bedre”, har givet forundrende blikke fra både venner, men Anna var ligeglad.

Anna kørte på konstante brandslukninger i køkkenet, og som vægten tog til, kom synlige blodsprængninger og overbelastede knæ. En fysisk og en belastning, der ikke var optimalt for den 25-årige pige. Med en Facebook status med et ønsket om livsstilsændring og en coach gik hun i gang med sin helt egen helterejse.

e8840178-f025-4c40-a922-bd41738b51ce_zpsdc48eb8a

ANNAS MOTIVATION

Hun indrømmer, at hun i starten bare havde intention om at tabe sig, være tynd og kunne shoppe lækkert tøj uden at skulle gå på kompromis.

I dag har tingene og motivationsmotiverne ændret sig. I takt med et øget fokus på sundhed har Anna fået øjnene op for, at grønsager og motion ikke kun har en effekt på vægten men også energiniveauet og velværet. Deslige er Anna fast besluttet på, at hun skal være gammel. Hun var i opstartsperioden yderst overbelastet både fysisk men især også mentalt. Hun måtte opsige sit job for at passe sin syge mor, frem til det sidste farvel skulle tages. Hun lovede sin mor at fortsætte og sætte et godt eksempel for sine børn. Det har hun holdt fast i.

Hun vil ikke byde sine børn, at de skal stå forældreløse i en så ung alder, som hun gjorde. De skal endvidere også kunne se deres børn blive gamle.

ANNAS SUNDHEDSPRINCIPPER

Anna har en stor passion for madlavning og har arbejdet i restaurationsbranchen, siden hun var 16. I det seneste halve år har hun arbejdet på et bosted for skizofrene og er en del af et køkkenteam som har på innovativ vis fået 95% af madlavningen gjort økologisk. Hun er ikke bleg for at udleve sine idéer om at få ændret sine ’beboers’ madvaner og sniger både store mængder af kål, bananpandekager og smoothies ind i kantinen.

Først og fremmest er hun mod kur og fanatisme, da begge dele er kortvarige løsninger. Hun foreslår tværtimod, at man skal gå efter en livsstil, som man også vil se sig selv i om 5-10 år.

Hun mener, at man skal udleve sine ”crawings” på fornuftig vis. Hvis man har en salt eller en sød tand, skal man ikke fornægte sig den. Ingen har tyggegummi som yndlingsslik. Hun har dog ikke selv en uovervindelig lyst til hverken en sød eller salt, så hvis hun selv skal forkæle sig selv, bliver det med drinks.

Trods lysten til andre indtag, som er knap så sunde, skal bundlinje stadig være på plads og hertil er Anna stor fan af at få sine kulhydrater igennem grøntsager, groft brød og få en øget indtag af protein.

ANNAS MOTION

Motion har også fået en stor rolle. Hun inkorporerer det i sin daglig dag ved at cykle til og fra arbejde og ellers rammer hun fitnesscentret 3-5 gange om ugen. Hertil står den altid på styrketræning og dernæst cardio. Tidligere har tingen været rugby, hvor det vildeste har været at vinde DM.

Livet går op og ned, og det gør ens vægt også – på trods af man gør det rigtige.  Udvikling kommer i ryk og i nogle perioder hives gulvtæppet væk under én, og ifølge Anna er det helt fint, for hun skal nok komme op på hesten igen.

Anna har fokus på overkommelige delmål. Hun ville ikke selv havde været det for uden. Interessen for bevægegrunde og selvudvikling har taget til og i dag er hun startet sin egen selvstændigt virksomhed som livsstilscoach.

Her har hun for alvor fået stor personlig succes ved at få folk skubbet i gang med et vægttab. Senest har en klient opnået naturlig graviditet efter mange års prøven.

Anna er indehaver af et stor hjerte med lysten og passion for at hjælpe andre, men hun er hård i sine udmeldelser og slår fast at hendes arbejde her er få sine klienter til at tænke selvstændigt og tage ansvar for deres valg.

ANNAS RÅD

Motivationen skal holdes ved lige hver dag. Livet går op og ned og det gør vægten også. Tag ansvar for dine handlinger og nyd det undervejs. Spis dig mæt grønsager og proteinkilder. At blive sund er ikke kun for din egen skyld, men for dine nærmeste.

Anna siger selv, at hun tror det havde været sværere at opnå et så stort resultat uden gruppen, og hun er dybt taknemlig for at den støtte hun har fået.


1174560_10152194164364483_518029098_n_zpsd7b46b06-2

Find Annas gruppe: AnnA Guy

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove scones