Tunfrikadeller med rosenkålssalat
Tun er en billig og sund kilde til protein, og som så mange andre kan det ærge mig at fisk er så dyrt. Jeg vil absolut ikke sige at dåsefisk kan måle sig med den friske fangst, men dåse tun er et lækkert alternativt til sidste uge af februar. Den her opskrift er til os, som er lidt trætte af tunsalat.
Frikadellerne
2 dåser tun i vand
1 æg
salt og peber
oliven
frisk timian
Ingredienserne blandes sammen i en skål. Her er der til 4 stykker. Det er vigtigt at få så meget væde ud af massen inden de steges på en varm pande. De kan krydres med alt, hvad fantasien tillader. Resultatet er en sprød tunfrikadelle.
Salaten
rosenkål
æble
mandler
citron
Rosenkål og æblerne rives sammen. Mandlerne ristet på en pande eller i ovnen og hakkes. Citronsaft bruges til at hælde ud over. (Og ja, jeg undskylder for farven på billedet. Jeg fangede noget mærkeligt lys. Salaten ser lækker grøn ud og smager fantastik frisk og sød)
Ingen kommentarer endnu