Fortrukketfredagshyggehapser

Hvem sagde Hviledag?

Hvorfor er det, man skal huske at restituere?

Jeg hører til den del af befolkningen, der overrumples af iver og helst skal yde ikke bare 110 % men 120 %, og hvis det kan sniges op på 130 %, så er tilfredsheden stor. Derfor skal jeg passe på med ikke at overtræne. Det resulterer i dalende motivation og manglende energi til næste træningspas.

…Men hvorfor er det ellers vigtigt med hviledagene?

Det rygtes, at man ikke skal træne hver dag. Det kan man nu altså godt, men der er en del faktorer, der spiller ind her.  Hvor ofte træner man? Hvor høj er intensiteten i træningspassene? Man kan sagtens træne hver dag, hvis blot der veksles imellem hård og mild intensitet. Det er selv noget, jeg benytter mig af.
Generelt tror jeg, det handler om at lytte til sin krop, nyde det, ikke overtræne de samme muskelgrupper og værne om de hviledage. Det er nemlig her magien sker.

Dels booster man sig selv mentalt ved at lade op til næste omgang.

Jeg havde Onde-Onsdag i denne uge, som består af hele 3 dele. Om formiddagen æltes kroppen igennem med en times step, senere trynes den med et kvarters opvarmning med sjippetorv og 1 times tung vægttræning, og til sidst drysses den med 3 kilometers løb.

Det resulterede i, at jeg i morges lignede hunden på billedet, og jeg tvivlede på mine ben ville lade min cykel komme på arbejde.

Jeg er vant til cirkeltræning uden tunge vægte, og derfor har jeg følt mig ekstra ramt. Egentlig en rigtig herlig følelse!

Det tager 24-48 timer at genopbygge kroppens brugte muskler. Det der sker, når man styrketræner, er at fibrene inde i musklerne ødelægges. Der gør, at de synes tykkere, fordi der dannes reparationsvæv, som gør fibrene større. Måske I kender typerne, der står i træningscenteret fredag eftermiddag, fordi de skal se lidt mere pumpede ud i byen?

30 minutter efter træningspasset anbefales det at spise proteinholdige fødevarer. Kroppen er her mere modtagelig over for næring, og hvorfor ikke give den det bedste?

Jeg har brugt min hviledag på en masse arbejde og hygge. Hvad kan du lide at lave?

4

  • Jeg er ny her på din blog; skriver selv om LCHF, (mest mad-inspiration) da jeg elsker denne livsstil.
    I dag var jeg oppe at træne med min søn, og jeg må indrømme, at man giver den meget mere gas og kan løfte mere, når man er to til at presse hinanden lidt.
    Er enig med dig i, at man skal overholde restitutions-perioden. Men det kommer egentlig helt af sig selv, synes jeg, hvis man har trænet grundigt igennem! 😀
    Jeg bliver helt vildt sulten, dagen efter hård træning. Det er næsten en kamp at holde sig fra det hurtige og usunde. Er i tvivl om jeg får protein nok, dagen derpå. Har du det også sådan?
    Vh Sheila

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Illum

      Hej Sheila, dejligt med feedback. Ja, det er lækkert med en træningsparter! Jeg bruger det også selv meget. Hvad træner du?:)
      Det er ikke her jeg oplever appetitudfordringer, men primært hvis jeg er træt. (Men det er måske også i samme retning af hvad du beskriver her)
      Hvordan spiser du i timerne efter din træning? Måske du ikke får protein og fedt nok der eller om morgen dagen derpå. Det er én mulighed. Foruden det kan det også være dit væskeindtag, der er ude af balance. Når man træner og sveder meget kan man være i underskud af både salt og væske. Og det kan jo forvirre kroppen om hvorvidt man er sulten eller bare dehydreret. Det sidste her kan jeg godt overse. Ellers prioriterer jeg ret højt at få et skud protein efter min træning. Lige i øjeblikket spiser jeg en halv proteinbar(med lukkede øjne, for der er alt for meget mærkeligt og unødigt i dem man trækker i fitnesscentrene), men et endnu bedre alternativ er en bid kød.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg styrketræner. -Primært de store muskelgrupper, da jeg gerne vil holde forbrændingen i vejret. Tog 6-7 kilo på efter et rygestop, og de kilo har jeg virkelig kæmpet for at komme af med igen. Det har så vist sig at kunne lade sig gøre ved at skære meget ned på kulhydraterne + tung træning. Spiser generelt efter LCHF metoden, da jeg ikke tåler korn så godt i maven.
      Hvis jeg véd at der går lang tid inden et måltid, er jeg begyndt at drikke en proteinshake efter træning. (Blander 20 gram med 1½ dl vand) Har det ligesom dig, at det bare skal ned, for der er bl.a. en masse kunstige sødemidler i… Men jeg synes det tager den dér glubende sult senere, samt forebygger muskel-ømhed. Men det hænger nok meget godt sammen 🙂
      Min frokost efter træning, består som regel af et æg, kød, salat og olie eller ost.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mette Illum

      Det lyder som om du gør det helt rigtige. Jeg har det på helt samme måde, og det lyder som om vi griber det meget ens an.
      Hvilken proteinpulver bruger du? Jeg har tidligere købt noget uden smag – ikke at dét smager fortryllende men så har jeg blandet det med Egekilde/kildevæld(hva’ de nu hedder)vand med brus.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fortrukketfredagshyggehapser